ساخت کاردستی های آموزشی با مواد دور ریز

4 بازدید
نکات برجسته
  • کاردستی
  • مهارت و رشد شناختی

کاردستی ها در کنار سرگرم کردن کودکان برای آنها امکان مواجهه با اتفاقات جالب و آموزنده را از ابتدای کودکی فراهم می کنند.  کارکردهای مهم کاردستی :

۱- آموزش حین سرگرمی : یادگیری در خلال انجام کاردستی لذت بخش و سرگرم کننده است. زمانیکه فعالیت آموزشی مستقیم در مدرسه برای کودکان دبستانی یکنواخت شده است، شور و انرژی آنها را بالا میبرد. با این کار زمان آموزش هم برایشان سرگرم کننده میشود.

۲- کودک با استفاده از کاردستی های هدفمند مهارت اجتماعی را در خودش بالا میبرد و تمرین کار تیمی برای کودکان است . آنها از احساسات یکدیگر مطلع میشوند و مهارت همدلی را میتوانند در خود تقویت کنند.

۳- سال های طلایی کودکی مراحل حیاتی رشد کودک تا سن شش سالگی رقم میخورد و در این بازه سنی با دنیای اطراف آشنا میشوند. روند رشد و پیشرفت کودک از گسترش احساسات، فعالیت اجتماعی با همسالان و حتی بزرگترها، رشد جسمانی و ذهنی او قابل مشاهده است.

۴- هدایت مهارت کلامی کودک با کاردستی :  کودک میتواند در حین کار طبق داستان هایی که در ذهن دارد دیالوگ هایی را بیان کند، همچنین هر نوع کاردستی که کودک بتواند نحوه کارش را توضیح دهد و صحبت کند، مهارت کلامی را در او تقویت میکنند.

۵- آماده سازی کودک برای ورود به مدرسه : مهارت هایی که کودک با انجام کاردستی در سنین قبل از دبستان به دست می آورد، اعتماد به نفس خود را تقویت کرده و به خاطر اهداف آموزشی که در دل کاردستی ها، او برای ورود به مدرسه آماده میشود.

۶- کلاس های درسی : یادگیری از طریق سرگرمی در حین آموزش  برای کودک فراموش نشدنی است

۷- پرورش تفکر منطقی با کاردستی : کنار هم قرار دادن ؛ ساخت ماکت با قرار دادن قطعات متنوع آن(لینک به ماکت سازی) و … منطق را در کودک بالا می برد. این سبک کاردستی مهارت حل مسئله را در کودک تقویت میکند.

۸- گسترش تخیل کودک : با ساخت کاردستی به خاطر کنار هم قرار دادن اجزا و ابزار مختلف برای ساخت اسکلت اولیه تخیل کودک به کار میفتد زیرا با اشکال ساده ای که به طور روزمره میدیده است، کار متفاوتی را میسازد و تجربه میکند و همین امر باعث افزایش آگاهی او نسبت به محیط پیرامونش می شود.

۹- افزایش مهارت شناختی کودک با کاردستی : زمانی که کودک رنگها، اشکال، اعداد و … را حفظ میکند، مهارت شناختی اش را تقویت کرده و با حل مشکل و ارائه راه حل سطح رشد فکری کودک افزایش پیدا میکند.

۱۰- گسترش تحرک و پویایی کودک : کودک با استفاده از لوازم کاردستی و ساخت کاردستی های متفاوت در بازی و نمایش خلاق، مهارت حرکتی اش را بالا می برد. این نوع فعالیت های دستی و بدنی برای رشد عضلات او بسیار ثمربخش است و مهارت ظریف او را ارتقا میدهد.

منبع : ذهن خلاق

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *