به چه شغلهایی برای سازگاری با کم آبی نیاز است؟

5 بازدید

اگر برای شغل آینده هنوز تصمیم نگرفته اید این مطلب را بخوانید تا بدانید که کم‌آبی به کدام کسب‌وکارها رونق می‌دهد:

بحران خشکسالی  و کمیابی آب بسیار جدی است . غرب آمریکا شباهت زیادی با طبعیت ایران دارد. به تازگی و با توجه به مساله مدیریت منابع آب، نکته‌های زیادی برای آموختن دارد. یکی از این نکته ها رونق کسب و کارهایی که به مدیریت منابع آب نیازمند می باشند است. کارشناسان بازار در آمریکا احتمال میدهند که این کسب و کارها در آینده رونق گیرد و نوآوری ها نیز به این سمت و سو گرایش پیدا کند :

۱- شرکت های ارائه دهنده خدمات برق خورشیدی :  تولید برق اغلب به آب سدها وابسته است. کم شدن حجم تولید برق‌آبی و استفاده از سدها  در حال کاهش است . بنابراین برای تولید انرژی‌های مستقل از آب می‌تواند استفاده از انرژی برق خورشیدی را از نظر اقتصادی توجیه‌پذیرتر و سودآورتر کند.

۲-  فن‌آوریهای ارزان قمیت و قابل حل  مدیریت آب در منازل و مزارع :  با محدود شدن منابع آبی، هیچ‌کس دوست ندارد قطره‌ای از این مایع ارزشمند را هدر دهد. اما در برخی شهرها، به دلیل مدیریت غلط آب، این اتفاق براحتی می‌افتد. در بسیاری از موارد، نشتی لوله‌های شهری ۲۵ تا ۳۰ درصد آب آشامیدنی را هدر می‌دهد. بنابراین، بسیاری از کمپانی‌ها درحال حاضر فن‌آوری نظارت بر شبکه آب رسانی و تشخیص محل نشت آب حتی در زیر سطح زمین را راه‌اندازی کرده‌اند که این فن‌آوری، ترمیم محل نشت را سرعت می‌بخشد.

۳- مهندسی و شرکت‌های ساخت و ساز سیستمهای جمع آوری کننده آب باران و کاهنده مصرف آب  :  دستیابی به منابع جدید آبی به‌معنای اجرای پروژه‌های عظیم ساخت و ساز خواهد بود. علاوه بر احداث پروژه‌های عظیم، در ساخت بناهای جدید و همین‌طور بازسازی خانه‌های قدیمی، از فن‌آوری‌های جدید کاهنده مصرف آب استفاده می‌شود. این فن‌آوری‌ها شامل جمع‌آوری و استفاده از آب باران می شود که از دیرباز در سایر نقاط جهان نیز به‌کار گرفته شده‌است.

۴- خدمات نصب و ترمیم  لوله‌کشی  :  یکی از مشاغل تخصصی که از بحران کم‌آبی سود فراوانی خواهد کرد، لوله‌کشی است. وقتی هزینه‌های آب بالا می‌رود، بسیاری از شرکت‌های خدماتی و لوله‌کش‌های شخصی قطعا مشتریان بسیاری خواهد داشت تا با ترمیم سیستم لوله‌کشی ساختمان‌هایشان به آنها اطمینان دهند که هیچ لوله‌ای دیگر نشتی ندارد.

۵- باغبانی و منظره‌آرایی کم آب بر : مردم عاشق علفزار و چمنزارهای شاداب و پرپشت هستند اما وقتی با کمبود آب و هزینه‌های سرسام آور قبض آب روبرو شوند، این اشتیاق آنها نیز رنگ می‌بازد. در نواحی خشک، باغبان‌ها و متخصصان منظره‌آرایی قطعا وقت سر خاراندن نخواهند داشت چراکه مردم و شرکت‌هایی که در طلب داشتن منظره زیبایی در محل سکونت یا شغل خود هستند، می‌توانند به لطف هنر آنها، از این مناظر سبز و زیبا در نواحی خشک هم لذت ببرند.

۶-  مهندسی ژنتیک کشاورزی  : بخش اعظمی از آب، در کشاورزی مصرف می‌شود که نمی‌توان از آن صرف‌نظر کرد. پس با کاهش کشاورزی، حجم غذای مورد نیاز مردم نیز کاهش می‌یابد. اما با استفاده از دانه‌هایی که به شیوه مهندسی ژنتیک تراریخته‌ شده‌اند، می‌توان با کمترین میزان آب، بیشترین حجم محصول را تولید کرد.

۶- مهندسی تولید : بسیاری از کارخانجات تولیدی، شامل صنایع تولید غذا و نیمه‌هادی، آب بسیاری مصرف می‌کنند. بنابراین، فرصت بسیار خوبی برای فن‌آوری‌های جدید پیش می‌آید تا بتوانند مصرف آب در این کارخانجات را به حداقل برسانند..

۷- خدمات مشاوره‌ای برا یمدیریت خشکسالی  : برای مدیرعاملی که نگرانی تاثیر خشکسالی بر فعالیت‌های شرکت و زنجیره تامین خود را دارد، یک شرکت خدمات مشاوره‌ای با حضور مشاوران زبده، می‌تواند پیشنهادات جدیدی را ارائه دهد که آن شرکت به کمک آنها بتواند ثبات خود را حفظ کند.

۸- تجارت پساب

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *