مسابقه مسابقه

0 بازدید

ما برگشتیم با یک مسابقه و جایزه باحال

بیا برای ما در پایین پست بنویس پهناور ترین جنگل‌ها در کدام استان‌ها وجود دارد و جنگل‌ها چطوری به منابع آب کمک می کنند. سه تا راه بگو و جایزه بگیر.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
9 نظرات
  • یک هکتار جنگل در حدود ۵۰۰ تا ۲ هزار مترمکعب آب در سال ذخیره می‌کند. یعنی جنگل‌های هیرکانی که نزدیک به ۲ میلیون هکتار مساحت دارد ، سالانه قادر است حدود چهار میلیارد مترمکعب آب در خاک خود ذخیره ‌کند.یک میلی‌متر بارندگی در یک هکتار برابر با ۱۰ مترمکعب آب است.یعنی در کل حدود یک سوم باران ، در خاک جنگل ذخیره می‌شود.افزایش بارندگی و یا اصلاح چرخه آب و یا کاهش رواناب و تغذیه سفره‌ها و یا پالایش آب‌های سطحی و کاهش خطر سیل ، تردیدی نیست و در این شرایط نمی توان باور کرد که در شمال ایران و استان‌های گیلان و مازندران و حتی گلستان دچار کم‌ آبی و خشک‌ رودی شویم و این امر، چیز تازه و مشکل جدیدی است.

  • یک هکتار جنگل در حدود ۵۰۰ تا ۲ هزار مترمکعب آب در سال ذخیره می‌کند. یعنی جنگل‌های هیرکانی که نزدیک به ۲ میلیون هکتار مساحت دارد ، سالانه قادر است حدود چهار میلیارد مترمکعب آب در خاک خود ذخیره ‌کند.یک میلی‌متر بارندگی در یک هکتار برابر با ۱۰ مترمکعب آب است.یعنی در کل حدود یک سوم باران ، در خاک جنگل ذخیره می‌شود.افزایش بارندگی و یا اصلاح چرخه آب و یا کاهش رواناب و تغذیه سفره‌ها و یا پالایش آب‌های سطحی و کاهش خطر سیل ، تردیدی نیست و در این شرایط نمی توان باور کرد که در شمال ایران و استان‌های گیلان و مازندران و حتی گلستان دچار کم‌ آبی و خشک‌ رودی شویم و این امر، چیز تازه و مشکل جدیدی است.یک هکتار جنگل در حدود ۵۰۰ تا ۲ هزار مترمکعب آب در سال ذخیره می‌کند. یعنی جنگل‌های هیرکانی که نزدیک به ۲ میلیون هکتار مساحت دارد ، سالانه قادر است حدود چهار میلیارد مترمکعب آب در خاک خود ذخیره ‌کند.یک میلی‌متر بارندگی در یک هکتار برابر با ۱۰ مترمکعب آب است.یعنی در کل حدود یک سوم باران ، در خاک جنگل ذخیره می‌شود.افزایش بارندگی و یا اصلاح چرخه آب و یا کاهش رواناب و تغذیه سفره‌ها و یا پالایش آب‌های سطحی و کاهش خطر سیل ، تردیدی نیست و در این شرایط نمی توان باور کرد که در شمال ایران و استان‌های گیلان و مازندران و حتی گلستان دچار کم‌ آبی و خشک‌ رودی شویم و این امر، چیز تازه و مشکل جدیدی است.
    پهاورترین جنگل ها در ایران، جنگل های هیرکانی،جنگل های زاگرس،جنگل های مرکزی

  • جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس استان آذربایجان غربی
    کرمانشاه ایلام چهار ومحال وبختیاری خوزستان لرستان
    کهکیلویه وبوی احمد وزارت
    گسترش کمی وکیفی جنگل

  • سلام . جنگلهای گیلان و مازندران. درختان جنگلی و کلا درخت باعث بقا و رشد جانوران ، پوسیدگی خاک ، جذب بارشها ، ایجاد روان آب و مانند اسفنج به غنای آبهای زیرزمینی کمک میکنند. خدا کند جنگلها را ویران نکنند به بهانه های مختلف…

  • سلام . جنگل های شیروانی، گیلان و مازندران . راهکار : یک : جلوی جاده کشی در جنگل گرفته شود . دو : معدن کاوی در جنگل ممنوع شود سه: چرای دام قرق و ساماندهی شود . چهار : مافیای چوب و قاچاق چوب پایان داده شود . پنج : گردشگری مسئولانه و ضابطه مند شود . …..

  • جنگل هیرکانی گرگان ،جنگل های ارسباران در آذربایجان شرقی ،جنگل های زاگرس در استان های آذربایجان غربی و ایلام و کهکیلویه و بویر احمد و خوزستان
    عوامل مهم در سفره آب این در حالی است که با توجه به نقش جنگل‌ها در تولید و حفظ آب، می توان با گسترش کمی و کیفی جنگل به بهبود منابع آب کشور کمک می کند
    این در حالی است که یک هکتار جنگل در حدود ۵۰۰ تا ۲ هزار مترمکعب آب در سال ذخیره می‌کند. یعنی جنگل‌های هیرکانی که نزدیک به ۲ میلیون هکتار مساحت دارد ، سالانه قادر است حدود چهار میلیارد مترمکعب آب در خاک خود ذخیره ‌کند.
    ذخیره‌سازی آب در جنگل‌های زاگرس با وسعت ۶ میلیون هکتار ، به میزان تقریبی ۹ میلیارد مترمکعب برآورد می‌شود که با توجه به اینکه سرچشمهٔ رودهای بسیاری، از جمله کارون، جنگل‌های زاگرس است، اهمیت وجود جنگل در مدیریت بهینهٔ آب روشن می‌شود.
    یک پژوهشگر جنگل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : یک میلی‌متر بارندگی در یک هکتار برابر با ۱۰ مترمکعب آب است.
    یوسف گرجی بحری افزود : اگر در همان یک هکتار جنگل ، ۵۰۰ میلی‌متر بارندگی در سال رخ دهد، میزان آب تولید شده در حدود پنج هزار مترمکعب است.اره نقش مثبت جنگل در افزایش بارندگی و یا اصلاح چرخه آب و یا کاهش رواناب و تغذیه سفره‌ها و یا پالایش آب‌های سطحی و کاهش خطر سیل ، تردیدی نیست و در این شرایط نمی توان باور کرد که در شمال ایران و استان‌های گیلان و مازندران و حتی گلستان دچار کم‌ آبی و خشک‌ رودی شویم و این امر، چیز تازه و مشکل جدیدی است.
    وی افزود : در شالیزارهای شمال مصرف آب خیلی بالا و از کاشت تا برداشت هشت تا ۱۰ هزار متر مکعب برای هر هکتار در سال است ؛ یعنی اگر در هر هکتار دو تن برنج برداشت کنیم برای هر کیلو گرم برنج چهار هزار و ۵۰۰ لیتر آب مصرف شده است.
    این پژوهشگر گفت : در گذشته در جلگه‌های شمال ایران از آب‌ بند خیلی استفاده می‌شد و در حدود ۳۳ هزار هکتار آب‌بندان در شمال وجود داشت که بخش عمده‌اش هنوز موجود و ۱۷ هزار هکتار آن در مازندران واقع است که ۳۷۰ میلیون مترمکعب آب را ذخیره می‌کند.
    وی افزود : این آب‌بندها عرصه‌های بسیار مناسب و کارآمدی هستند که نیاکان ما با آن، آب‌ها را برای فصول کشت ذخیره می‌کردند تا دچار کم‌آبی نشوند.
    این پژوهشگر جنگل گفت : در شمال کشور برای مدیریت آب ، اولویت اصلی با رودهای شمال است و مدیریت حوزه‌های آبخیز را باید جدی‌تر بگیریم و پوشش گیاهی و جنگل‌های حوزه‌ها را با تدبیر و دوراندیشی و آینده‌نگری بهبود بخشیم.
    گرجی بحری افزود : الان سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به آب‌شناسی جنگل خیلی تاکید دارد و ما باید نگاهی بوم‌سازگانی از نظر آب به حوزه‌های شمال داشته باشیم.
    وی توضیح داد : لازم است از منابع گیاهی و خاکی بیشتر حفاظت کنیم و از شست ‌و شوی خاک و گل‌آلودگی آب جلوگیری کنیم.
    این جنگل‌شناس تاکید کرد : باید از کارخانه‌های بزرگ تولید آب یعنی رودها که بسترشان جنگل‌های شمال است درست بهره‌برداری کنیم.
    وی با انتقاد از احداث شهرک صنعتی در استان گیلان آن هم در کنار رود ، اظهار داشت : پساب این شهرک در نهایت به تالاب انزلی می‌رود.
    گرجی بحری رود ماشِلَک را در نوشهر، نمونه‌ای دیگر از آلوده کردن رود برشمرد و گفت : در بالادست این رود ، محل انباشت زباله احداث شده است که شیرابه‌اش خاک اطراف را آلوده و به رود هم سرایت می‌کند.
    این پژوهشگر افزود : مادرِ منابع آب در شمال ایران حوزه‌های آبخیز جنگلی هستند و ما این بستر را باید بیش از پیش محافظت و به آب‌شناسی جنگل نگاه تازه‌ای کنیم.
    وی ادامه داد : جنگل‌ها و رُستنی‌ها عامل تولید بخار آب هم هستند و بخشی از بخار و منشأ ابر، از تبخیر و تعرق گیاهان به وجود می‌آید.
    گرجی بحری گفت : منابع تامین آب در شمال ایران ، به‌جز دشت گرگان ، رود است و برای تأمین آب، کمتر از چاه استفاده می‌کنیم؛ بنابراین حوزه‌های آبخیز جنگلی ، منابع رایگان تولید آب است و هرچه این جنگل‌ها انبوه‌تر و متراکم‌تر و سالم‌تر باشد و لاشبرگ خاک بیشتر و خاک عمیق‌تر باشد ما آب بیشتری خواهیم داشت و در یک کلام ، حفاظت از جنگل ضامن تداوم تأمین آب و منابع آبی در شمال کشور است.
    ** تله گذاری برای آب
    یک متخصص منابع طبیعی دربارهٔ نقش گیاهان در تولید و حفظ آب به خبرنگار ایرنا گفت: در هر حوضهٔ آبریز یا آبخیز (Drainage basin, Watershed) از بلندترین نقاط آبی که به واحد آب‌شناختی منتهی می‌شود،

  • یک هکتار جنگل در حدود ۵۰۰ تا ۲ هزار مترمکعب آب در سال ذخیره می‌کند. یعنی جنگل‌های هیرکانی که نزدیک به ۲ میلیون هکتار مساحت دارد ، سالانه قادر است حدود چهار میلیارد مترمکعب آب در خاک خود ذخیره ‌کند.یک میلی‌متر بارندگی در یک هکتار برابر با ۱۰ مترمکعب آب است.یعنی در کل حدود یک سوم باران ، در خاک جنگل ذخیره می‌شود.افزایش بارندگی و یا اصلاح چرخه آب و یا کاهش رواناب و تغذیه سفره‌ها و یا پالایش آب‌های سطحی و کاهش خطر سیل ، تردیدی نیست و در این شرایط نمی توان باور کرد که در شمال ایران و استان‌های گیلان و مازندران و حتی گلستان دچار کم‌ آبی و خشک‌ رودی شویم و این امر، چیز تازه و مشکل جدیدی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *