۲۰ نوامبر روز جهانی کودکان گرامی باد

6 بازدید

گرامی باد  ۲۰ نوامبر روز جهانی کودک

روز جهانی کودک، روز جهانی اقدام یونیسف برای کودکان و به مناسبت پذیرش کنوانسیون حقوق کودک گرامی داشته می شود.
حقوق کودک حقوق بشر است.
امروزه در بسیاری از جاها حقوق کودکان مورد سوء استفاده ، نادیده گرفتن یا حتی انکار و حمله قرار می گیرد. اما حمایت از حقوق کودکان راه درست رفتن  به سوی دنیای بهتر – امروز، فردا و آینده است.

در  روز جهانی کودک  به آینده گوش دهیم . با گوش دادن به کودکان می‌توانیم حق ابراز وجود آنها را برآورده کنیم، آنها را درک کنیم ایده های آنها برای دنیای بهتر را بشنویم و اولویت های آنها را در اقدامات امروز خود لحاظ کنیم.

بزرگسالان با یک انتخاب روبرو هستند.یا می توانند مسیر پرمخاطره فعلی را ادامه دهند و آینده کودکان را بیش از این به خطر بیندازندکه  درآن میلیون ها کودک از زندگی جا مانده اند. یا می‌توانند دوره‌ای متفاوت را انتخاب کنند و با توزیع عادلانه منابع و فرصتها و شرایطی که در آن هر کودک زنده بماند و با غرور و سلامتی زندگی کند، قابلیت و ظرفیت خود را شکوفا نماید مسیرشان را تغییر دهند.
دنیای بهتر برای همه کودکان امکان پذیر است.

آینده کودکان بسته به اقدامات فعلی امروز ماست

🧩 سه ابر روند برجسته جهان تا سال ۲۰۵۰ که زندگی کودکان را در ربع قرن آینده شکل خواهد داد عبارتند از :

– تغییرات جمعیتی

– آب و هوا و بحران های زیست محیطی

– فناوری های پیشرفته و فرامرزی

این سه ابر روند در هم تنیده نیروهای تحول بلندمدت و جهانی هستند که حتی در حال حاضر نیز عمیقاً بر زندگی کودکان تأثیر می گذارند و نفوذ هر کدام از آنها بر تجربیات روزانه کودکان ( تا سال ۲۰۵۰) نحوه زندگی، یادگیری، تعامل و رشد آنها تأثیر خواهد گذاشت. تصمیمات و سیاستگذاری های امروز حکمرانان در این حوزه این ابر روند ها و موضوعات وابسته به آن یا آینده کودکان را یا بهتر می کند یا ویران کننده خواهد بود.

👼 گذار جمعیتی: در دهه های آینده، تمام نقاط جهان این گذار را تجربه خواهند کرد. جمعیت در حال پیر شدن است، اما با این حال تعداد کودکان در برخی مناطق به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. چنین تغییراتی نیازمند سیاست های فوری و تنظیم منابع برای رفع نیازها است. کودکان در ساختارها و محیط های جمعیتی در حال تحول به برنامه های آموزشی مؤثر، بهداشتی و اجتماعی که متناسب با این برنامه های نوظهور طراحی شده اند نیاز دارند. توجه به واقعیت های جمعیتی و برنامه ریزی و سیاستگذاری برای آن بسیار ضروری است.

🌏 بحران های اقلیمی و محیطی: بحران تغییرات آب و هوایی و کمبود آب پاک ، از دست دادن تنوع زیستی و آلودگی فراگیر و زباله، زنگهای خطر را در سیاره به صدا در درآورده است. با این حال جهان در مسیر رسیدن به انتشار کربن صفر نیست. تأخیر بیشتر در اقدام تا سال ۲۰۵۰، (که هدف تعیین شده توسط توافقنامه پاریس برای حفظ یک سیاره قابل زندگی است) بر زیست کودکان تأثیر منفی گذاشته و زندگی آنها را بر روی سیاره به خطر می اندازد. سازگاری و اقدامات جسورانه در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای باید به سرعت اجرا تا از نسل آینده محافظت شود.

🛰️فن آوری های هوشمند و فرامرزی: بسیاری از فناوری های تحول آفرین در حال پیشرفت هستند و باید اطمینـان حاصل شود که هر کودکی بتواند از این پیشرفت بهره مند گردد. از هوش مصنوعی تا فناوری های سبز باید برای همه فرصت ها و زیرساخت ها و منابع لازم وجود داشته باشد. البته اطمینان از اینکه هر کودکی از خطرات مرتبط با آنها محافظت شود نیز ضروری است. قوانین لازم و ساختارهای حاکمیتی برای فن آوری ها باید ایجاد شود. برای مسئولیت پذیر کردن شرکت‌ها نیز مقررات و مشوق های استراتژیک برای فناوری، داروسازی و انرژی سبز برای به حداکثر رساندن منافع برای هر کودک مورد نیاز هستند.

🌀 نابرابری ها یا آسیب های احتمالی این سه نیروی بزرگ تأثیرات عمیق و بلندمدتی بر اقتصادها و جوامع و سیاره کودکان جهان خواهند داشت و همگرایی آنها نیز اثرات موج عظیم تغییرات در سراسر ایجاد می کند و جامعه و سایر روندهای بسیار مهم مانند نابرابری، مهاجرت و شهرنشینی را تحت تأثیر قرار می دهد.

به عنوان مثال، تغییرات جمعیتی و تغییرات آب و هوایی به طور مستقیم الگوهای مهاجرت و رشد شهری را تغییر می‌دهد و هر سه روند بر اقتصاد تأثیر می گذارد و شرایط مالی و تصمیمات سیاستی پیامد آن بر روند نابرابری و عدالت اثرگذار است.

با تمرکز بر این محرک‌های کلیدی تغییر، می‌توانیم دامنه گسترده آنها را بهتر درک کنیم چراکه پیامدهای امروز و فردا برای کودکان و رسیدگی به چالش های پیچیده ای که در اثر فعالیت‌های نابخردانه ما ایجاد شده؛ آینده را برای نسل های آینده رقم خواهد زد. « آینده فقط در مورد فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی و روبوتها نیست؛ در بسیاری از زمینه ها مانند پرداختن به زیرساخت‌ها برای مواجهه با واقعیت مهم سیاره یعنی گرمایش جهانی اساسی تراست. افزایش دما و کمبود آب شیرین در حال حاضر تهدیدکننده حق کودکان برای آموزش، سلامت و بازی است»/ یونیسف

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *