روز جهانی گردشگری پایدار ؛ ۲۷ سپتامبر

4 بازدید

۲۷ سپتامبر روز جهانی گردشگری گرامی باد. شعار سال ۲۰۲۴ گردشگری و صلح است.وز جهانی گردشگری در سال ۱۹۸۰ آغاز شد و هدف آن ترویج شیوه های گردشگری اخلاقی و پایدار است که هم خواست گردشگران، هم رضایت و رفاه جوامع محلی، و نیز امنیت زیستمندان از حیوانات تا گیاهان و نیز خاک، آب، کوه و دشتها را تضمین کند.

روز جهانی گردشگری یک رویداد سالانه با هدف ارتقاء آگاهی در مورد اهمیت گردشگری به عنوان یک صنعت جهانی با تأثیرات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی فراگیر است. بزرگداشت روز جهانی گردشگری به ما کمک می کند تا آگاهی خود را در مو د تأثیر گردشگری بر خودمان و جهان اطرافمان افزایش دهیم. این شامل تأثیر اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی و نیز در نظر گرفتن ملاحظات اخلاقی در خصوص محیط زیست و زیستمندان است.

روز جهانی گردشگری همچنین ما را به چالش می کشد تا عادات سفر خود را زیر سوال ببریم. این امر ما را تشویق می کند تا به دنبال راه هایی برای تجربیات گردشگری به گونه ای باشیم که ضمن لذت بردن از جامعه محلی، محیط زیست، منابع آب، حیات وحش به آنها احترام بگذاریم و در صورت لزوم از آنها محافظت کنیم به این گردشگری؛ گردشگری پایدار می گویند.

گردشگری پایدار چیست؟گردشگری پایدار یعنی اینکه وقتی از مکان‌های مختلف بازدید می‌کنیم بدون آسیب باشد و مراقب ردپای خود باشیم. مثلا زباله نریزیم، آتش روشن نکنیم یا در مکان‌های مشخص روشن کنیم، مراقب خاموش کردن آتش باشیم، از سر و صداهای بلند بپرهیزیم.. این بدان معنی است که ما اثرات اثرات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی را در نظر می گیریم. علاوه بر آن به جای اجتناب از آسیب رساندن، می‌توانیم از طریق گردشگری تاثیر مثبتی ایجاد کنیم.

چرا سفر پایدار مهم است ؟

چرا سفر پایدار رویکردی ضروری برای حفظ منابع طبیعی و فرهنگی کره زمین است..حفاظت از محیط زیست و کاهش ردپای کربن: سفر اغلب شامل فعالیت هایی است که به انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند، مانند پرواز و رانندگی. با انتخاب گزینه های مسافرتی سازگار با محیط زیست و کاهش سفرهای غیر ضروری، می توانیم ردپای کربن خود را محاسبه و به حداقل برسانیم.

-حفظ منابع: سفر پایدار، استفاده کارآمد از منابعی مانند آب و انرژی را ارتقا می دهد. بسیاری از مقاصد پرطرفدار با چالش‌های مرتبط با مدیریت منابع روبرو هستند و شیوه‌های سفر مسئولانه می‌تواند به کاهش این فشارها کمک کند.

-حفاظت از حیات وحش: گردشگری می تواند بر حیات وحش و زیستگاه های محلی تأثیر بگذارد. سفر مسئولانه شامل احترام به حیات وحش و اجتناب از فعالیت هایی است که رفتارهای طبیعی یا زیستگاه آنها را مختل می کند..

حمایت از جوامع محلی : گردشگری مزایای اقتصادی برای جامعه محلی دارد. گردشگری پایدار با تشویق بازدیدکنندگان به خرج کردن پول در مشاغل محلی مانند بازارها، رستوران ها و مغازه های صنایع دستی، از اقتصادهای محلی حمایت می کند. این کمک می کند تا اطمینان حاصل شود که مزایای گردشگری در سراسر جامعه توزیع می شود.

احترام فرهنگی: مسافران مسئولیت پذیر با فرهنگ و سنت های محلی با احترام برخورد می کنند. درک و قدردانی از تفاوت های فرهنگی، تعاملات مثبت و احترام متقابل را تقویت می کند. 

توانمندسازی افراد محلی: ابتکارات گردشگری پایدار اغلب جوامع محلی را در فرآیندهای تصمیم گیری درگیر می کند. این توانمندسازی تضمین می کند که توسعه گردشگری با ارزش ها و نیازهای محلی همسو می شود.

✴️ آیا می‌دانید ردپای کربن چیست؟ ✴️

برای ما بنویسید که چگونه می توانیم تاثیر مثبت ایجاد کنیم؟

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *