آشنایی با درخت حرا

2 بازدید

درخت حرا یکی از مهمترین و مفیدترین اکوسیستمهای دریایی است. به آن مانگرو هم میگویند.

 چرا که این گونه باارزش بوسیله توسعه آبزی پروری، آلودگی های نفتی و شیمیایی در سواحل در معرض نابودی اند.

اما گزارش ۲۰۲۲ وضعیت جنگل های حرا در جهان نشان می دهد که ۸۱۸۳ کیلومتر مربع از مانگروها در سطح جهانی قابل ترمیم اند.

بازسازی نیمی از این حرا زیستگاهی را ایجاد می کند که سالانه بیش از ۲۵ میلیارد ماهی و صدف مهم تجاری تولید می کند و به حمایت از ۴.۱ میلیون ماهیگیر در مقیاس کوچک و جوامع بی شماری که برای امرار معاش خود به حرا متکی هستند، کمک میکند

 با احیای آن قسمت از جنگلها که از سال ۱۹۹۶ از بین رفته اند می توان معادل ۱.۲۷ گیگاتن کربن را حفظ کرد و همچنین خسارات ناشی از طوفان ها وخطر سیل را برای حدود ۱۵ میلیون نفر در سال کاهش داد.

سه مولفه حیاتی برای گزارش دهی در طول عمر پروژه وجود دارد:

۱. خط پایه سایت قبل از بازسازی

۲. مداخلات مرمتی

۳. نظارت پس از بازسازی

 جنگل‌های حرا در ایران در سه استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر پراکنده اند و به شدت در معرض خطر آلودگی و تصرف و نابودی اند. به دلیل عدم شناخت سیاستگذاران و برنامه ریزان در استان‌های ساحلی؛ جنگل‌های حرا با کمترین بهره‌برداری اجتماعی – اقتصادی به نفع جوامع محلی با اقدامات محافظتی – مشارکتی در معرض تخریبند.بعنوان مثال در استان بوشهر بخشی از جنگل‌های حرا به دلیل واگذاری جهت حوضچه های میگو و با وجود اعتراض شدید مردم محلی؛ با حمایت مسئولان به بهانه اشتغال زایی و تولید توسط یک سرمایه دار محلی تخریب گردید!! 

در استان بوشهر سازمان محیط زیت با کمک سمن ها و مردم و دانش آموزان اقدام به کاشت حرا کرده است. این فیلم حرا کاری در استان بوشهر نشان میدهد.

این مقاله را به اشتراک بگذارید
نظر بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *