یکی از مهمترین برنامه های آموزشی ما تمرین مشاهده هدفمند و آسیب شناسانه منابع آب محلی است. چهارشنبه ۱۱ بهمن در مدرسه فاطمه زهرا در شهر تنگ ارم با دانش آموزان در مورد منابع آب محلی گفتگو کرده و ازآنها خواسته شد با توجه به مشاهدات شان چالش ها را توصیف کنند .
- نرجس رضایی دانش آموز پایه هشتم :سد با خاک پر شده و کسی هم کاری برای تخلیه خاک درون سد نمی کند. و یا اینکه بعضی از کشاورزان از طریق آب سد لوله کشی به مزرعه خود می کنند و آب سریع تخلیه می کنند. در این منطقه مشکل کم آبی بسیار است. طوری که چند وقت پیش آب نداشتیم و بعضی افراد حتی منبع آبی خودر ا هم خرج کرده بودند و دیگر آب نداشتند. خانواده ما از طریق آب انباری که در حیاط خود بود استفاده می کردیم. آن سال باران بود که ما آن را استفاده می کردیم؛امسال که بارندکی بسیار کم است و واقعا این نطقه دچار کم آبی شده است.
- شیدا رحیمی و مریم اصیب : چاههای زیرزمینی زیادی توسط کشاورزان زده شده است وذخایر آب وجود ندارد از آنجایی که باغها و مزارع زیادی ساخته شده است.
- آزیتا تازیک : من به عنوان شهروند از آب مراقبت می کنم. اما وقتی باران می بارد آب باران هدر می رود ما باید چه کار کنیم؟
- زهرا قاسمی نژاد : لوله های سد شکسته شده است و آب هم توسط مردم و با ریختن زباله در آن کثیف می شود.
- یسنا دانشور : مثلا چند وقت پیش کشاورز برای آبیاری کشت لوله ای که آب شرب را تامین می کند را با رشوه دادن به پیمانکاران لوله اصلی را بریده بود. شهرداری آگاه شد و لوله کشاورز را برداشتند اما لوله را درست نکردند و هربار وصله می کنند که و می گویند ۴ تا ۵ میلیون هزینه دارد و وصله زدن هم فایده ندارد.
- فاطمه داراب پور و فروزان یحیایی : آب بسیار کم اسا. مثلا اگر جایی آتش بگیرد آب بسیار کم است و ما نمی توانیم آتش خاموش کنیم. آب خاسکتری ما هم هدر می رود.